Motorcykelforhandler

Styr på de tohjulede

”Vi er noget af en blandet landhandel,” beskriver Mikael Pedersen sin arbejdsplads Midtfyns mc- og autoreparation, i daglig tale kaldet Midtfyns mc. Vi befinder os i industriområdet i Årslev på Fyn.

”Vi er autoværksted, og så har vi motorcyklerne,” siger motorcykelmekanikeren, der har været ansat i firmaet siden 1996.

”Selvfølgelig kan vi godt mærke, at folk har færre penge mellem hænderne. Men selv om der er krise, klarer motorcyklerne det godt. Kunderne er blevet ældre, og de unge er faldet fra,” fortæller Mikael Pedersen. Midtfyns mc- og autoreparation er autoriseret Kawasaki og Aprilia motorcykelforhandler.

”Motorcykler er en hobby for de fleste. Der er ikke ret mange folk tilbage, der kun har motorcyklen som eneste transportmiddel.”

Helios tåler sammenligning

Midtfyns mc- og autoreparation har brugt Helios siden 2006. Før det brugte de Concorde.

”Vi kiggede temmelig meget rundt for at finde ud af, hvilke systemer, der fandtes. Især når vi var på messer og sådan noget,” fortæller Mikael Pedersen og forklarer hvorfor valget faldt på Helios.

”Jeg har endnu ikke set noget program, der opfylder så mange af vores behov som Helios gør. Og det er ikke dyrt i forhold til Navision.”

Passer godt til en motorcykelforhandler

Langt de fleste Helios-løsninger bliver brugt i autovirksomheder, der har med biler at gøre: Autoforhandlere, autolakere, pladeværksteder, dækcentre og undervognsbehandlere. Men Helios fungerer tilsyneladende lige godt hos de tohjulede virksomheder i autobranchen.

”Altså, Helios er jo godt nok ikke bygget til motorcykler, men det er jo næsten det samme som med biler. Der er lager og reservedele at holde styr på, og der skal skrives fakturaer til kunderne.”

”I forhold til det, vi skal kunne i vores motorcykelforretning, så er Helios den bedste løsning, der er på markedet.”

”Lagerstyringen fungerer rigtig fint, og vi kan se de ting, vi gerne vil. Du kan stille det hele op i brugte og nye cykler, så man altid kan gå ind og finde dem. Vi har for eksempel også alle vores hjelme listet efter varenummer.”

”Vi kan sætte salgene ind på de enkelte kunder. Og så kan du følge dem hele vejen og gennem alle årene. Historikken er guld værd, fordi man kan gå tilbage og finde ud af, hvilken reservedel kunden fik for et eller to år siden.”

”Vi kører hele vores regnskab i Helios. Så når revisoren er her, er det i Helios det hele foregår.”

Kan lide at gøre det selv

Årslevs motorcykelforhandler har valgt selv at klare hostingen af deres server med Helios.

”Vi kan godt lide selv at have styr på tingene. Hvis nettet er nede, så kan vi stadig væk fungere, fordi vi klarer tingene selv. Hvis vi ikke selv hostede, ville vi være helt blokeret. Vi ville ikke engang kunne sælge noget i vores butik, fordi det hele er i Helios. Vi kører også vores back up selv. Det har vi det bedst med. Vi vil gerne selv.”

Fleksibilitet og muligheder

Rundt om grundkernen i it-systemet Helios er der fleksibilitet og muligheder for at sætte sit eget præg på tingene.

”Der er en masse ting i Helios du kan ændre og lave om i. Du kan rette formularer, tabeller og labels til prismærker, arbejdskort og fakturaer, så du får det, du gerne vil have. Noget, der passer helt specielt til din forretning. Skabelonerne ligger der, og så kan du bare gå i gang selv, hvis du vil det.”

”Jeg kan godt lide at sidde og rode med de her ting, så jeg laver for eksempel vores labels. Det er ret nemt.”