Cykelhandler

En cykelhandler kan med fordel bruge Helios til at styre de mange dele af sin forretning

Helios sætter gang i cashflowet

Navnet er BG Cykler. Frit efter Bjørn Guldbech. Han åbnede sin cykelforretning i foråret 2012 og har siden forsynet nærområdet med farverige cykler og udstyr til cykler. I en moderne cykelforretning er der mange detaljer og lagervarer at holde styr på. Det gør Bjørn Guldbech med Helios.

"Helios sørger for jeg hele tiden har styr på lageret og regnskabet. Tingene ryger ind i regnskabet og balancen med det samme, og det er kæmpe hjælp for en enkeltmandsvirksomhed som min," fortæller Bjørn Guldbech.

Pengene kommer i kassen med det samme

Bjørn Guldbech er særligt tilfreds med den del af Helios, der sørger for han hurtigt får penge i kassen.

"De fleste små virksomheder kender til situationen sidst på måneden, når arbejdskortene for hele måneden bunker sig op i skuffen. Så sidder man og sveder over faktureringen og kan ikke huske præcis, hvad der er lavet. For det første glemmer man tit at få det hele med. Og for det andet har man sine penge ude at hænge temmelig længe, før kunden betaler."

"Det sikrer mig et større cashflow. Jeg kan lave en faktura på et splitsekund, så i min butik er der ingen kunder, der venter på at komme til at betale. Det gør de med det samme," siger Bjørn Guldbech, der takket være Helios også har fuldstændig styr på, hvad han selv skylder.

"Alle leverandørerne laver indkøbsfakturaer, der ryger direkte ind i balancen. På den måde kan jeg hele tiden følge med frem for at skulle vente måneder på at vide, hvordan det egentlig står til."

Flyt et flueben

Et andet sted, hvor Helios gør cykelhandlerens liv lettere er, når en ordre skifter status.

"Når jeg har lavet et tilbud til kunden, så ligger fakturaen i princippet allerede klar. Det eneste jeg skal gøre er at ændre ordrens status - fra tilbud til ordre. Ikke noget med, at jeg skal skrive det hele ind igen et andet sted i systemet."

Bjørn Guldbech synes der er samme lethed over tingene, når han skal oprette lager.

"Det er let at finde rundt i systemet og nemt at have med at gøre. Det tager mig to klik at lægge nye varer ind. Jeg kan stort set kaste det hele ind, hvis min distributør sender mig en regneark med alle oplysningerne i. Så ryger det direkte ind i min Helios. To klik senere er det hele lagt ind."

Flere afdelinger i samme regnskab

"I Helios kan jeg køre to separate afdelinger i et regnskab. Det betyder, at jeg har lige godt styr på, hvad der sker i min cykelforretning som i min tømrerforretning."

Selvom der er væsentlig forskel på de to typer af virksomheder, Bjørn Guldbech driver, så mener han, at Helios dækker hans behov i begge forretninger.

"Jeg ved godt, Helios er udviklet til virksomheder i autobranchen. Men det egner sig ligeså godt til andre typer af små og mindre virksomheder. Det fungerer perfekt her i min enkeltmandsvirksomhed - både når jeg sælger cykler eller laver tømrerarbejde. Der er nogle grundlæggende ting i det at drive virksomhed som Helios dækker uanset hvilken forretning man har."